Technische kennis voor DJ’s

DJ en Techniek

Technische kennis voor DJ’s

Het belang van een goede programmeur

Als DJ gebruik je de nieuwste technologie. Computer software, informatieve apps, bibliotheken vol digitale beats, het is allemaal leuk en vaak nuttig vermaak waar we ons tegenwoordig urenlang mee kunnen bezighouden zonder dat het een moment verveelt. Het brein achter deze technologie is degene die een systeem heeft in elkaar weten te puzzelen dat dit mogelijk maakt. Het is de programmeur die een bepaalde computertaal spreekt en daarmee een computer instructies geeft en ervoor zorgt dat een muziekprogramma (software) naar behoren werkt. Voor een bedrijf is een goede programmeur een aanwinst. Deze zorgt er namelijk voor dat technologie kan worden omgezet naar succes. Maar ook als DJ kan deze technische kennis enorm van pas komen. Een goede programmeur kan je helpen met je site, met je overgangen, met je eigen marketing en met je setup.

Hoe vind je als DJ een geniale programmeur?

Een goede programmeur beschikt over een boven gemiddeld analytisch vermogen en is in staat een software naar wens van zijn cliënt te ontwikkelen. Dus als jij als DJ een gloednieuwe setup wilt zodat beats moeiteloos in elkaar vloeien, dan moet je custom software hebben. Deze software moet efficiënt zijn, iets toevoegen aan je proces en gebruiksvriendelijk zijn. Je wilt niet tijdens een optreden de handleiding moeten lezen.

De technologie ontwikkelt zich in een razend tempo en het is de taak van de programmeur om deze ontwikkeling bij te benen, want een oponthoud of achterstand in voortgang kan serieus nadelige gevolgen hebben. Bovendien zijn mensen inmiddels zoveel technologisch vernuft gewend dat je wel van hele goede huize moet komen om nog een beetje indruk achter te kunnen laten. Maar als je dan met een opmerkelijke innovatie komt, zal dit zich vertalen in grote successen. Een goede programmeur is dan ook origineel en vindingrijk en denkt met je mee als muzikant. Het zijn essentiële eigenschappen voor een programmeur. Hoe vind je als DJ zo’n duizendpoot? Je kijkt niet alleen naar diploma’s, maar je betrekt werkervaring en projecten ook bij je keuze. Er zijn bedrijven die goeie programmeurs aanbieden in het buitenland.

 

De toekomst voor programmeurs

Je kunt je een huishouden zonder computer aangestuurde apparaten niet meer voorstellen. Menig gezin zou zelfs zonder niet meer kunnen. Apparaten worden steeds slimmer gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan op afstand bestuurde apparaten die je met apps met een druk op de knop kunt bedienen. Innovaties op gebeid van de technologie laten zien dat het allemaal nog efficiënter kan en je zult in die ontwikkeling mee moeten gaan om er nog plezier in te hebben. Juist omdat er geen dag voorbij gaat zonder nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen op het gebied van de technologie, zullen programmeurs hun handen er ook in de toekomst nog vol aan hebben. Ze moeten dan uiteraard wel voldoen aan het profiel van een goede programmeur.

 

Behoefte aan informatica in opleidingen

Steeds meer onderwijsinstellingen zien voor de toekomst het belang van onderwijs in technologie in. Bij steeds meer scholen wordt het vak informatica opgenomen in het curriculum. Dit zal het begin zijn van een nieuwe generatie techneuten die opgroeien in een wereld van steeds meer vindingrijke innovaties op technisch gebied. Vanuit het voortgezet onderwijs zal het mogelijk zijn door te stromen naar specifieke informatica opleidingen op MBO, HBO en WO niveau.

 

Share