Bescherm je spullen! Voorkom inbraak

T44YT37NFO

Bescherm je instrumenten, voorkom inbraak!

Voorkomen is beter dan genezen: houdt ongewenst bezoek buiten de deur

Alhoewel een inbraak nooit helemaal te voorkomen is zijn er zeker een aantal maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op ongewenst bezoek te minimaliseren. Hierdoor hou je de kans klein dat jouw muzikale instrumenten, draaitafels en ander opname-apparatuur gestolen wordt. Hierbij valt te denken aan het laten plaatsen van goede sloten of het installeren van een alarmsysteem bij je studio. Honderd procent garantie dat er niet ingebroken zal worden kan helaas niet gegeven worden, maar het veiligheidsgevoel wordt daarmee in elk geval verhoogd. Je dure spullen wil je niet zomaar kwijt raken.

 

 Inbraakpreventie in overleg met de slotenmaker

Een eerste stap om een goed beveiligde studio te creëren is het inschakelen van een professionele slotenmaker zoals deze slotenmaker in Almere. Terwijl bij velen het idee heerst dat alleen de deuren voorzien moeten worden van stevige en inbraakwerende sloten, worden zaken als de draai- en kiepramen, evenals schuifpuien die bijzonder in trek zijn bij inbraken, vaak over het hoofd gezien waardoor er meerdere DJ’s al hun mooie spullen kwijt zijn geraakt. Door zijn werk kijkt de slotenmaker echter met andere ogen naar uw woning of pand, zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat alle inbraakgevoelige plekken onder de loep genomen worden.

 

Een goede slotenmaker zal aan huis komen en na grondige inspectie van het gehele huis een gedegen plan uitwerken, waarin gedetailleerd advies gegeven wordt met betrekking tot het vervangen van het bestaande hang- en sluitwerk. Bij het vervangen wordt gewerkt met hang- en sluitwerk dat beschikt over het SGK keurmerk, dat verkrijgbaar is in drie varianten: standaard inbraakwerend, zwaar inbraakwerend en extra zwaar inbraakwerend.

 

UIT62UUU5X

 Installatie van een goed alarmsysteem

Is het hang- en sluitwerk in huis vervangen dan kan nagedacht worden over de installatie van een alarmsysteem. Voor het plaatsen van een alarmsysteem bestaan er verschillende mogelijkheden, geheel afgestemd op de persoonlijke wensen en eisen. Dit houdt in dat elk alarmsysteem op maat wordt gemaakt. Denk daarbij aan de mogelijkheid om rekening te houden met huisdieren die ondanks het alarm vrij toegang hebben tot de buitenwereld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om uw huis via een speciale app te koppelen aan het alarmsysteem om het huis op afstand in de gaten te kunnen houden.

 

Een alarmsysteem kan bovendien gekoppeld worden aan een camerasysteem, waarmee nog meer overzicht gecreëerd wordt. Dit systeem is vooral een aanrader voor bedrijfspanden die gevoeliger zijn voor inbraken. Natuurlijk is het ook een perfect middel om het huis bij afwezigheid permanent te kunnen controleren via een app.

 

 Toegangscontrole door middel van passen

In panden waarbij meerdere personen toegang hebben tot een pand, zoals een gemeenschappelijke opnamestudio, is het mogelijk om door middel van een passensysteem een beveiligde omgeving te creëren. Deze passen zijn persoonsgebonden en bieden alleen toegang tot vooraf geprogrammeerde deuren.Vaak moet je dan via een manager een ruimte boeken om muziek op te nemen. Een groot voordeel van toegangscontrole is het feit dat u altijd de beschikking heeft over de mogelijkheid om te zien wie het pand betreden heeft. Bovendien kunnen met dit systeem bepaalde deuren alleen door aangewezen personen geopend worden. De passen voorkomen daarmee ook het oneigenlijke gebruik van ruimtes indien er sprake is van een openbaar gebouw.

 

 

Share